İstanbul Oyuncak Fuarı Sektör Profesyonellerini Buluşturmak İçin Gün Sayıyor!

Oyuncak sektörünün Avrasya coğrafyasında en önemli buluşması olan Uluslararası İstanbul Oyuncak Fuarı için geri sayım başladı. Fuar, 16 Mart’ta TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde üçüncü kez kapılarını açıyor.
 
 TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından OYDER (Oyuncakçılar Derneği) iş birliğiyle 16-19 Mart 2021 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece’de düzenlenen 3. Uluslararası İstanbul Oyuncak Fuarı, katılımcı ve ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi’ni alan ilk fuarcılık şirketi olan TÜYAP, dört gün süresince oyuncak sektörünün en önemli buluşmasına ev sahipliği yapacak. Geçtiğimiz Eylül ayında (16-17 Eylül 2020) bir ilke imza atarak ilk aşaması online platformda B2B Networking Günleri ile başarıyla tamamlanan hibrit modelde iki aşamalı fuarın ikinci ve fiziki aşaması 16-19 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleşiyor
 
Sektör ihracatına büyük katkılar sağlayan fuar
İstanbul Oyuncak Fuarı, Almanya, İtalya, Japonya, Danimarka ve Türkiye olmak üzere 5 ülkeden 92 firma ve firma temsilciği ile 131 markanın katılımıyla düzenleniyor.  Ülke ekonomisine ve sektör ihracatına büyük katkılar sağlayan fuar, Türkiye’den oyuncak üreticilerinin farklı coğrafyalara ulaşarak ihracat kapasitelerini artırmak adına köprü vazifesi görüyor. Katılımcıların ihracat odaklı stratejilerine paralel olarak uluslararası ziyaretçi sayısını artırmayı hedefleyen fuara, 76 ülkeden 442 yabancı ziyaretçi olmak üzere 3646 ziyaretçi online davetiye alımı gerçekleştirdi.

Oyuncak Sektörüne Dair Her şey Bu Fuarda
Fuarda pelüş oyuncaklar, 0-3 yaş bebek oyuncakları, plastik arabalar, oyuncak bebekler, elektronik oyuncaklar, model oyuncaklar, puzzle ve kutu oyunları, zeka geliştirici oyuncaklar, outdoor oyuncaklar, organik oyuncaklar, hobi malzemeleri ve lisanslı ürünler başta olmak üzere binlerce ürün sergilenecek. Dünyaca ünlü markaların katıldığı fuarda ziyaretçiler, son teknoloji ürünleri keşfetme, ürün lansmanlarına katılarak yeni trendlerden haberdar olma ve firmalarla direk iletişime geçme fırsatlarını tek seferde yakalayacak. Fuarı ziyaret etmek isteyen sektör profesyonelleri istanbuloyuncakfuari.com üzerinden veya MyTüyap mobil uygulamasından online davetiyelerini alabilir, 16-17-18 Mart tarihlerinde 10:00-19:00 saatleri arasında, son gün (19 Mart) ise 10:00-18:00 saatleri arasında fuarı ziyaret edebilirler.

Yeni Nesil Fuarcılık: Hibrit Fuar Deneyimi
Yeni nesil fuarcılık vizyonuyla hibrit modelde iki aşamalı olarak organize edilen fuarın ilk aşaması B2B Networking Günleri, dijital platformda 16-17 Eylül 2020 tarihlerinde başarıyla gerçekleştirildi. 79 katılımcı firmanın yer aldığı dijital fuarda, Rusya, Almanya, Birleşik Krallık, Bosna Hersek, Azerbaycan, Gürcistan, Çin, Bangladeş, İran, Özbekistan, Fas, Sırbistan, Kıbrıs, Makedonya, Kosova, Hırvatistan, Mısır, Libya, Cezayir ve Türkiye olmak üzere 20 ülkeden, 108 firmadan 120 nitelikli alıcı, platformu aktif kullanarak 30’u video toplantı olmak üzere 74 iş bağlantısı gerçekleştirdi.
 
Ticaret İçin Önce Sağlık!
TÜYAP,  “Ticaret için önce sağlık” ilkesi ile gerek katılımcı ve ziyaretçilerin gerek çalışanlarının sağlığını gözetecek şekilde sağlık tedbirleri almıştır. Sosyal mesafeye dikkat edecek şekilde kontrol ve kayıt sistemi alanı oluşturularak, öncelikle katılımcı ve ziyaretçilerin ateş ölçümü ile HES kodu kontrolü yapılmaktadır. Sağlık bakımından kırmızı alarm veren hiç kimsenin girişine izin verilmemektedir. Ardından, dijital ortamda QR kod ile kayıt işlemleri tamamlanarak fuar sergi salonlarına girişler sağlanmaktadır. Alan içinde kontrol sağlamak amacı ile oluşturulan devriye ekipler kurallara uymayanları uyarıyor. Ayrıca salonlara yerleştirilen beaconlar ile navigasyon uygulaması üzerinden iç mekan yoğunluğu takip ediliyor, herhangi bir alanda yoğunluk arttığında önlem alınabiliyor.  Alanında bir ilki gerçekleştirerek almaya hak kazandığı Türk Standartları Enstitüsü Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi ile düzenli olarak denetimden geçen TÜYAP, her fuar sonrasında gerekli koşulların sağlandığına dair denetim raporu almaktadır.

Yeni Fuar Dönemi
TÜYAP, ekim ayından bu yana düzenlenen fuarlarda 74 ülkeden 4.200’ü yabancı 15.000’nin üzerinde iş insanını ağırladı. Seyahat engeli olan veya kişisel tercihleri nedeni ile fuara gelemeyen ziyaretçiler için sağlanan dijital iş ağı platformu üzerinden ise 1500 uluslararası online ziyaretçiyi katılımcılarla buluşturarak 9 milyon dolarlık ticaret hacmine imkan sağlandı. Lokasyon avantajı ile 30 ülkeden sabah gelip akşam dönecek şekilde günü birlik seyahat imkanı ve 3 saatlik uçuş mesafesinde yaşayan 1,5 milyar nüfusa sahip Avrasya coğrafyasında Türkiye ve özellikle İstanbul çok önemli bir yere sahip.

MYTÜYAP
TÜYAP tarafından 2015 yılında hayata geçirilen mobil uygulama MyTüyap,  fuarlara fiziki olarak katılan ve/veya isteyip de gelemeyen tüm katılımcıların yanı sıra fuarda hizmet sağlayan firmaların kendilerini en iyi şekilde ifade edebilecekleri bir mobil platformdur. MyTüyap üzerinden katılımcılar, kendilerine bir sanal profil oluşturarak ürünlerini ve firmalarını tanıtmak imkanı buluyorlar. Fuara fiziki olarak gelmiş veya ziyaret edememiş tüm ziyaretçiler ile etkileşim sağlayarak bu platform üzerinden görüşme yapmalarını, mesajlaşmalarını, ürünler ile ilgili bilgi paylaşımı yaparak bunu 365 gün bir iş bağlantısına çevirmeleri sağlanıyor.  Fuar ziyaretçileri MyTüyap mobil uygulaması üzerinden fuar davetiyesi alabiliyorlar. Aynı zamanda fuar yaka kartını oluşturarak fuar alanına hiçbir baskılı karta ihtiyaç duymadan mobil uygulamadaki QR kodu okutarak giriş yapabilen ziyaretçiler, kartvizit yerine görüşme sırasında bilgilerini katılımcıya QR kodunu okutarak paylaşıyorlar.
ÖNCEKİ SAYFAYA GERİ DÖN