İstanbul Oyuncak Fuarı, Hız Kesmeden Büyüyor

İstanbul Uluslararası Oyuncak Fuarı 28 Şubat - 3 Mart 2023 tarihleri arasında Tüyap Fuarcılık Grubu ve Oyuncakçılar Derneği (OYDER) iş birliğiyle gerçekleştirildi. Başarılı bir şekilde sona eren fuar yurt içi ve yurt dışından 3416 sektör profesyoneline Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde ev sahipliği yaptı.
Avrasya bölgesinde oyuncak sektörünün en etkili fuarı olan İstanbul Oyuncak Fuarı, bu yıl                28 Şubat - 3 Mart tarihleri arasında 4 gün boyunca profesyonel ziyaretçilerini ağırladı. İstanbul Uluslararası Oyuncak Fuarı, 14 ülkeden 205 marka, 163 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla oyuncak sektörünün takdirini kazanmaya devam ediyor.
Verimli uluslararası bağlantılar kuruluyor
Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Ulusoy, her yıl sektördeki konumunu kalıcı hale getiren İstanbul Uluslararası Oyuncak Fuarı hakkında bilgi verdi. Ulusoy, “Bu yıl fuarımızda, 3416 iş insanını ağırladık ve Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz ve İç Anadolu başta olmak üzere Türkiye genelinde toplam 70 ilden iş insanı fuarımızı ziyaret ederken; Balkanlar, Avrupa, Türk Cumhuriyetleri, Asya, Afrika, Kafkasya, Orta Doğu’dan 62 ülkeden 632 yabancı ziyaretçimiz dört gün boyunca 200'ün üzerinde marka ile önemli iş bağlantılarına imza attı. Ulusoy, fuarın katılımcı sayısının ve sergileme alanının her geçen yıl arttığını ve doğrudan yabancı katılımcı oranında gözle görülür bir artış yaşandığını belirterek İstanbul Oyuncak Fuarı’nın, uluslararası arenadaki yerini her yıl sağlamlaştırdığını da ekledi. “Yürüttüğümüz etkili pazarlama planlarına ek olarak Moskova, Tiflis, Üsküp ve Tahran ofislerinin çalışmaları sayesinde yabancı iş insanları, İstanbul Oyuncak Fuarı'nda uluslararası nitelikte iş bağlantıları kurma fırsatı elde ettiler. Ülkemizi derinden etkileyen depremlerden dolayı yaraları bir nebze sarabilmek için Tüyap Fuarcılık Grubu olarak İstanbul Oyuncak Fuarı’nda satılan kapı giriş biletlerinden ve otopark ücretlerinden elde edilen gelirleri, depremden etkilenen çocuklar için eğitim destek fonuna bağışladığımızı da belirtmek isterim” dedi.
Depremzede çocuklar için sosyal sorumluluk kampanyası
İstanbul Oyuncak Fuarı kendi düzenlediği yardım kampanyalarının yanı sıra OYDER tarafından düzenlenen “Deprem Bölgesindeki Çocuklar İçin Oyuncak Bağışı” kampanyasına da ev sahipliği yaptı. OYDER Başkanı Esin Yürür, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yakın temas halinde İstanbul Oyuncak Fuarı ile bağlantılı Hatay’daki çocuklarımıza yönelik bir oyuncak bağış kampanyası organize ettik. Fuar bitiminde sergiledikleri oyuncakları bağışlamak isteyen katılımcılarımız, fuarın son günü, Tüyap’ın önüne OYDER olarak getirdiğimiz TIR’a doğrudan yüklediler. Sergiledikleri oyuncaklardan daha fazlasını bağışlamak isteyen katılımcılarımız ise yine fuarın son günü depolarından getirdikleri ürünleri TIR’ımız ile deprem bölgesine ulaştırdılar. Oyuncaklar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koordinasyonunda ve onlara bağlı birimlerce psikologlar eşliğinde depremzede çocuklarımıza ulaştırıldı” dedi.
2024 takvimi belli oldu
Oyuncak sektöründe lider konumda olan katılımcılarıyla, nitelikli yerli ve yabancı ziyaretçisiyle memnuniyet yaratan fuar, 2024 yılı hazırlıklarına da şimdiden başladı. 27 Şubat – 1 Mart 2024 tarihinde 6. kez gerçekleşecek İstanbul Oyuncak Fuarı, yeni dönemde hem katılımcıları hem ziyaretçileri için daha yüksek bir memnuniyet hedefiyle yola çıktı.
ÖNCEKİ SAYFAYA GERİ DÖN